Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

technik technologii żywności

Zajmuje się opracowywaniem nowych produktów żywnościowych i technologii. Organizuje i nadzoruje proces produkcji produktów żywnościowych na powierzonym im odcinku produkcji. Może zajmować się również świadczeniem pomocy technicznej związanej z badaniami w zakresie nowoczesnych technik i technologii oraz opracowywaniem nowych asortymentów produktów żywnościowych.

Przedmioty zawodowe
podstawy działalności przedsiębiorstwa spożywczego, maszyny i urządzenia stosowane w przemyśle spożywczym, procesy technologiczne w przetwórstwie spożywczym, technologia przetwórstwa spożywczego, analiza żywności w przetwórstwie spożywczym, technologia przetwórstwa mleczarskiego, podstawy przedsiębiorczości

Nauka kierunku w wybranym województwie:

echnik technologii żywności DOLNOŚLĄSKIE
echnik technologii żywności KUJAWSKO-POMORSKIE
echnik technologii żywności LUBELSKIE
echnik technologii żywności LUBUSKIE
echnik technologii żywności ŁÓDZKIE
echnik technologii żywności MAŁOPOLSKIE
echnik technologii żywności MAZOWIECKIE
echnik technologii żywności OPOLSKIE
echnik technologii żywności PODKARPACKIE
echnik technologii żywności PODLASKIE
echnik technologii żywności POMORSKIE
echnik technologii żywności ŚLĄSKIE
echnik technologii żywności ŚWIĘTOKRZYSKIE
echnik technologii żywności WARMIŃSKO-MAZURSKIE
echnik technologii żywności WIELKOPOLSKIE
echnik technologii żywności ZACHODNIOPOMORSKIE





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie